Tahun baru 2010 bakal menjelma, apakah yg diharapkan pada tahun hadapan? naik gaji? pangkat?? bertemu jodoh??... pikir2kan lah.... ~ehe


lama tak posting apa2....sibuk kot... atau wat2 sibuk....






ni la kotoran yang akan ada dalam blower laptop kalo dah lama.... hehehe













ni laptop yg sama yg aku tukar lcd screen tadi... overheat pulak die... kena bersihkan la die nyer blower fan n heatsink... huhuhuhu...


LCD screen yang pecah... so tukar yang baru



ni la lcd screen yang pecah....
















proses penukaran.....









Dah siap pun..hehehehe


Proses menukar lcd inverter board.....
- Inverter board pada lcd berfungsi utk kecerahan lcd.. jadi kalau lcd display pada laptop menjadi gelap... besar kemungkinan yang rosak adalah inverter boardnya.. dan bukan lcd display itu sendiri....

bentuk lcd inverter... berkedudukan di bawah panel lcd sreen laptop.....













laptop nie masalah die.... heatsink die tersumbat dengan debu2...
jadi nak cuci punyalah susah payah.. sebabnya kipas ngan heatsink dier terletak dibawah motherboard.. hahaha.. so terpaksalah kena bukak semua.... nie baru buang keypad...




yang ni plak dah buang sume.. badan laptop tu... lcd... abis sume kena lerai dek aku...hahaha


yg last ni baru nampak die nyer blower.. dan heatsink... masa nak leraikan tu mudah jer... tapi bila nak pasang balik pening jugak... hahaha... nasib baik tade skru yg terlebih.....




complete juge akhirnya anime ini utk koleksi aku setelah lama mencari... hahaha..
cite avatar terdiri daripada 3 siri semuanya... book 1... book 2... book 3..
rasanya sume dah tau cite ni...
nak tau lebih lanjut bleh rujuk sini....


Tah apa la silap lak... line stimik kat umah aku ni jadi mengon... kalo online dari pkl 7 ptg sampai pkl 9 mlm... dc je line.... haih... penin2...


Akhirnya aku telah complete mendownload heroes season 3... sebanyak 25 episode kesemuanya.... tunggu ada masa terluang... nak marathon sume episode.... hahaha... cite ni dah mula download skit2... tapi jenis aku ni suke tengok cite besiri ni.. bila dah complete sume episode... layan marathon sampai muntah... wakaka....


  1. Rider War
  2. Kuuga's World
  3. Transcendence
  4. Second Movement
  5. The Biting King's Qualifications
  6. Battle Judgement: Ryuki World
  7. Super Trick of the Real Criminal
  8. Welcome to the Blade Restaurant
  9. Blade Blade
  10. Faiz High School's Phantom Thief
  11. 555 Faces, 1 Treasure
  12. Reunion: Project Agito
  13. Awakening: Tornado of Souls
  14. Cho Den-O Beginning
  15. Here Comes Cho Momotaros!
  16. Warning: Kabuto Running Amok
  17. The Grandma Way of Taste
  18. Idle Hibiki
  19. Journey's End
TORRENT NYA BOLEH DIDAPATI DISINI.....


Bumbung utama Stadium Bolasepak Gong Badak, Terengganu yang dirasmikan oleh Sultan Terengganu tahun lalu, runtuh kira-kira jam 7.30 pagi ini.Perkara itu disahkan oleh timbalan pengerusi Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (Mampat), Tengku Ahmad Tengku Hussein ketika dihubungi hari ini.Menurut lamanweb Mampat, kejadian itu mengakibatkan sebuah kereta kancil dan empat buah motosikal tertimbus.Sementara itu, seorang wartawan sambilan - Sazali Mohd Nor - yang dihubungi Malaysia di tempat kejadian berkata, stadium yang berusia kira-kira setahun ini berkapasiti menampung kira-kira 50,000 penonton.Menurutnya, stadium mempunyai dua bumbung - bumbung tinggi di sebelah kiri dan bumbung rendah di sebelah kanan.Sazali berkata, yang runtuh adalah kesemua bahagian bumbung tinggi di sebelah kiri.Sementara itu, sumber yang mengetahui mengenai projek tersebut, berkata beliau tidak terperanjat dengan kejadian tersebut.Menurutnya, juruperunding-juruperunding yang terbabit dalam projek tersebut telah lama menyuarakan kebimbangan mereka tentang keadaan bumbung utama stadium yang dibuat oleh kontraktor asing."Walaupun sudah tahun memintanya dari kontraktor asng tersebut, difahamkan mereka masih belulm menerimanya," katanya.,Sumber itu berkata, projek pembinaan stadium tersebut dijalankan di bawah penyeliaan Jabatan Kerja Raya.Sementara itu, Bernama melaporkan, beberapa anggota bomba dan penyelamat serta Jabatan Pertahanan Awam (JPA3) dilihat memasuki bahagian bangunan yang runtuh itu bagi memastikan tiada mangsa yang terperangkap. Menteri Besar Datuk Ahmad Said turut meninjau tempat kejadian pagi ini dan beliau dijangka mengadakan sidang akhbar di pejabatnya pada jam 4 petang ini. Menurut beberapa saksi, runtuhan dipercayai bermula pada bahagian tengah stadium yang menempatkan bilik tetamu kehormat (VIP) dan tempat duduk utama termasuk pentas diraja. Asmadi Hashim berkata ketika kejadian, beliau berada di rumahnya yang terletak kira-kira 400 meter dari stadium berkenaan. "Saya mendengar satu letupan kuat dan menyangka ia adalah enjin kapal terbang kerana Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM) terletak berhampiran stadium itu," katanya. Sementara itu, dua pekerja yang sedang memasang tiang lampu di sekitar stadium berkenaan terkejut selepas mendengar letupan berkenaan. Mohd Zaidi Ahmad yang bekerja hanya kira-kira 300 meter dari tempat kejadian itu, kemudian bergegas bagi memastikan tiada yang terkorban. Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang berharga RM270 juta dirasmikan oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 10 Mei tahun lepas. Stadium berkenaan menjadi mercu tanda Terengganu dan gelanggang bagi beberapa acara utama pada Sukan Malaysia (Sukma) 2008 dan perlawanan bola sepak Liga Super.
Sumber dari malaysiakini...


menjadi juge yer... cubalah kalo sapa2 nak add... nie versi yg pertama aku nyer blogroll...






Nie la tugas seharian aku.... godek2 laptop...
- gambar yg atas sekali tu rosak lcd... jadi dlm proses tukar yg baru....
- yg kedua lak... lubang kat heatsink die tersumbat.. jadi kena bersihkan.. sebab laptop tu jadi overheat.. on kejap pastu mampos sendiri....
- last sekali tu... senang jer... tambah ram die kasi besar.....



hihihi... blog bertukar rupa lagi... yang takleh tinggal semestinya munger... wakaka...


emm...


lama btul tak update.. mkn sebab sibuk dan tade idea.. hihihi


LIRIK ALBI NADAK

Albi Nadak by Fares

Leek, ana milk leek
ta'ala arrab dommeni, makhtag
eleek, o rokhi feek
ya hob 'omr ana 'omri kollo hakhyesho leek

hawak howa el khaya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi monaah
agmal malak, yekoon ma'ah

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa khaneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashana 'ineek
wa 'omri fadak

Eh, akhtag le eh
law konti ganby ma'aya daiman kolly eh
ya dana min zaman
makhtag le alb yehess beya o ahess beek

hawak howa el haya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi mona
agmal malak, yekoon ma'a

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah bad esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmanak teb enta wayaya
yah ba'd esneen, ba'd elsneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

Translated into Bahasa Melayu

Albi Nadak by Fares

Hanya padamu...
Diri ini hanya milikmu
Datanglah dekat
Air mataku mengalir
Mengharapkan mu

Hanya padamu...
Dan jiwaku padamu
Wahai kasihku usia kita,usiaku
Seluruh hidupku untukmu

Cintamu adalah hayatku
Dirimu buat kita bercinta sebenar2 cinta
Hatiku disini, keindahanmu millikku
Jadi bersatu

Hatiku memanggil
Harapkan engkau sentiasa kekal
Hanya dirimu
Selepas bertahun lihatlah sayang
Kita berjumpa di sini dan bersama
Airmataku mengalir keranamu
Engkaulah kekasih, hidupku hanya untukmu
Seluruh hidupku, usiaku..
Kerna matamu, aku serahkan segalanya

Apa yang daku harapkan
Indahnya kau disisi bersamaku selamanya
Katakanlah kepadaku..
Diri ini..sekian lama mengharapkan
Hati ini, perasaan ini
Bersama hati dan perasaanmu





pemandangan di tok bali tempat aku g memancing dan bbq.. tapi sekor ikan pn tak dapat...hihihi.. makan je lebih...